Opis produktu:

Ciasto na klasyczne polskie pierogi bądź uszka jest dość miękkie i nieco grubsze. Natomiast na tortellini i ravioli Włosi robią sprężyste gładkie ciasto jak na makaron i wałkują je wyjątkowo cienko. Ciasto gotuje się „al dente” i stąd zbliżenie do makaronu. Małe pierożki najczęściej nadziewane są farszem mięsnym, grzybowym lub serowym. Podaje się je jako odrębne danie z różnymi sosami bądź czystymi zupami, jak barszcz czy rosół.

Skład:
mąka z pszenicy durum, jaja kurze 14,6%, bułka tarta (mąka, sól, drożdże), mięso wieprzowe gotowane 10% (wieprzowina, aromaty, sól), olej roślinny, szynka prosciutto (wieprzowina, sól, konse

Wartość odżywcza w 100 gramach:
1570 kJ/371 kcal

tłuszcz

5g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0g

węglowodany

65g

w tym cukry

0g

błonnik

0g

białko

13g

sól

0g