Uszka z grzybami Tortellini
Opis produktu:
Ciasto na klasyczne polskie pierogi bądź uszka jest dość miękkie i nieco grubsze. Natomiast na tortellini i ravioli Włosi robią sprężyste gładkie ciasto jak na makaron i wałkują je wyjątkowo cienko. Ciasto gotuje się „al dente” i stąd zbliżenie do makaronu. Małe pierożki najczęściej nadziewane są farszem mięsnym, grzybowym lub serowym. Podaje się je jako odrębne danie z różnymi sosami bądź czystymi zupami, jak barszcz czy rosół.
Skład:
mąka z pszenicy twardej durum, jaja kurze 14,6%, bułka tarta (mąka, sól, drożdże), olej roślinny, grzyby (Boletus edulis) 4,9%, płatki ziemniaczane, ser (mleko, sól, podpuszczka), serwatka w
Wartość odżywcza w 100 gramach:
1600 kJ/379 kcal
tłuszcz |
12g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0g |
węglowodany |
65g |
w tym cukry |
0g |
błonnik |
0g |
białko |
12g |
sól |
0g |