Opis produktu:

Ciasto na klasyczne polskie pierogi bądź uszka jest dość miękkie i nieco grubsze. Natomiast na tortellini i ravioli Włosi robią sprężyste gładkie ciasto jak na makaron i wałkują je wyjątkowo cienko. Ciasto gotuje się „al dente” i stąd zbliżenie do makaronu. Małe pierożki najczęściej nadziewane są farszem mięsnym, grzybowym lub serowym. Podaje się je jako odrębne danie z różnymi sosami bądź czystymi zupami, jak barszcz czy rosół.

Skład:
mąka z pszenicy twardej durum, jaja kurze 14,6%, bułka tarta (mąka, sól, drożdże), olej roślinny, grzyby (Boletus edulis) 4,9%, płatki ziemniaczane, ser (mleko, sól, podpuszczka), serwatka w

Wartość odżywcza w 100 gramach:
1600 kJ/379 kcal

tłuszcz

12g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0g

węglowodany

65g

w tym cukry

0g

błonnik

0g

białko

12g

sól

0g