Minestrone
-
45
Opis produktu:
Ciasto na klasyczne polskie pierogi bądź uszka jest dość miękkie i nieco grubsze. Natomiast na tortellini i ravioli Włosi robią sprężyste gładkie ciasto jak na makaron i wałkują je wyjątkowo cienko. Ciasto gotuje się „al dente” i stąd zbliżenie do makaronu. Małe pierożki najczęściej nadziewane są farszem mięsnym, grzybowym lub serowym. Podaje się je jako odrębne danie z różnymi sosami bądź czystymi zupami, jak barszcz czy rosół.
Skład:
mąka z pszenicy durum, jaja kurze 14,6%, bułka tarta (mąka, sól, drożdże), mięso wieprzowe gotowane 10% (wieprzowina, aromaty, sól), olej roślinny, szynka prosciutto (wieprzowina, sól, konse
Wartość odżywcza w 100 gramach:
1570 kJ/371 kcal
tłuszcz |
5g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0g |
węglowodany |
65g |
w tym cukry |
0g |
błonnik |
0g |
białko |
13g |
sól |
0g |