Babeczki z warzywami i tasiemkami

  • 60 minut

  • 12 osób

  • Łatwy

Składniki

Tasiemki szpinakowe - Tagliatelle agli spinaci nr 112

200 g

tasiemki-szpinakowe---tagliatelle-agli-spinaci-nr-112

Jajka

5 szt

Szpinak baby

1 garść

Ser pleśniowy niebieski

100 g

Szynka gotowana

50 g

Papryka czerwona

1/2 szt.

Papryka zielona

1/2 szt.

Szczypiorek

3 łyżki

Świeży rozmaryn

1 łyżka

Sól i pieprz

Świeże warzywa

Oliwa z oliwek extra vergine

Przygotowanie

1. Makaron ugotuj, przestudź go.

2. Jajka wbij do miski. Pokrój w kosteczkę szynkę oraz paprykę, dodaj do miski. Dołóż szczypiorek, rozmaryn. Dopraw szczyptą soli i pieprzu. Całość wymieszaj.

3. Foremki wysmaruj oliwą. Na dno każdej z foremek wyłóż makaron, szpinak. Wlej porcję masy jajecznej oraz dodaj po kawałku sera.

4. Piekarnik rozgrzej (funkcja góra-dół). Babeczki piecz 12–15 minut, do lekkiego zarumienienia.

5. Babeczki podawaj z porcją warzyw. Można zarówno na ciepło jak i na zimno.

podobne przepisy

Spaghetti pełnoziarniste z warzywami

  • 60 minut

  • 8 osób

  • Średni

  • /

Tagliatelle z łososiem i szczypiorkiem

  • 0 minuty

  • 4 osoby

  • Średni

  • /

Spaghetti alla Carbonara

  • 60 minut

  • 4 osoby

  • Łatwy

  • /