Cannelloni z polskim twarogiem i pokrzywą

  • 60 minut

  • 4 osoby

  • Średni

Składniki

Cannelloni

500 g

cannelloni

Twaróg tłusty

500 g

Liście pokrzywy

300 g

Tarty oscypek

100 g

Masło

1 łyżka

Mąka

1 łyżka

Kwasna smietana 18%

200 ml

Mleko

500 ml

Sół i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Z masła,mąki, mleka i soli robimy beszamel.
  2. Twaróg mieszamy z pokrzywą i kwaśna smietaną. Doprawiamy solą.
  3. Faszerujemy canelloni.
  4. Układamy je w brytwance na dnie której jest sos beszamel.
  5. Na końcu polewamy beszamelem i posypujemy tartym oscypkiem.
  6. Całość pieczemy pod przykryciem ok 45 min w 180 stopniach

podobne przepisy

Rurki skręcone z sosem Bolognese

  • 120 minut

  • 4 osoby

  • Trudny

  • /

Polędwica w winie podana na płatach lasagne

  • 60 minut

  • 3 osoby

  • Łatwy

  • /

Tagliatelle z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

  • 60 minut

  • 5 osób

  • Łatwy

  • /