Conchiglie rigate z suchą krakowską

  • 45 minut

  • 4 osoby

  • Łatwy

Składniki

Małe muszelki - Conchiglie rigate nr 42

300 g

male-muszelki---conchiglie-rigate-nr-42

Masło

1/4 kostki

Świeży majeranek cięty

200 g

Parmezan

0,100 g

Pomidor cherry

100 g

Czosnek

1 główka

Białe wino

120 ml

Sucha krakowska

150 g

Przygotowanie

  1. Suchą krakowską pokrój na cienkie paski
  2. Pomidory przekrój na pół
  3. Obrany czosnek pokrój w cienkie plasterki
  4. Zesmaż wszystko na oliwie, podlej białym winem i duś przez kilka minut
  5. Dodaj masło, świeżo posiekany majeranek , makaron i świeżo starty parmezan

podobne przepisy

Rurki skręcone z sosem Bolognese

  • 120 minut

  • 4 osoby

  • Trudny

  • /

Polędwica w winie podana na płatach lasagne

  • 60 minut

  • 3 osoby

  • Łatwy

  • /

Lekka lasagne ze spinakiem

  • 40 minut

  • 6 osób

  • Łatwy

  • /