Świderki z warzywami

  • 0 minuty

  • 4 osoby

  • Średni

Składniki

Świderki - Fusilli nr 36

350 g

swiderki---fusilli-nr-36

Bakłażan

1/2 szt

Cukinia

2 szt

Pieczarki

250 g

Pomidory

100 g

Cebula

1 szt

Liście bazylii

2 garści

Oliwa z oliwek extra vergine

Posiekana zielona pietruszka

1 garść

Sól i pieprz do smaku

Parmezan do dekoracji

Przygotowanie

  • Umyj i pokrój w kostkę pomidory i pieczarki.
  • Zeszklij na oliwie z oliwek posiekaną cebulkę, dodaj pieczarki i duś całość kilka minut.
  • Dodaj pokrojone w kostkę bakłażana, cukinię i pomidory, dokładnie wymieszaj.
  • Kiedy warzywa będą lekko miękkie, dodaj liście bazylii i natkę pietruszki, dopraw pieprzem i solą.
  • Ugotuj świderki al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedź i wymieszaj z przygotowanymi warzywami.
  • Podawaj na ciepło posypany parmezanem.

przepisy z tym makaronem

Fit zapiekanka

  • 60 minut

  • 4 osoby

  • Łatwy

  • /

podobne przepisy

Tagliatelle z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

  • 60 minut

  • 5 osób

  • Łatwy

  • /

Cannelloni z polskim twarogiem i pokrzywą

  • 60 minut

  • 4 osoby

  • Średni

  • /

Tagliatelle z łososiem i szczypiorkiem

  • 0 minuty

  • 4 osoby

  • Średni

  • /