Tagliatelle z łososiem i szczypiorkiem

  • 0 minuty

  • 4 osoby

  • Średni

Składniki

Tasiemki - Tagliatelle nr 88

350 g

tasiemki---tagliatelle-nr-88

Wędzony łosoś

100 g

Masło

30 g

Cebula

1 szt

Białe wino

1 kieliszek

Pomidorki koktajlowe

100 g

Koncentrat pomidorowy

1 łyżka

Śmietanka do sosów

200 ml

Posiekany szczypiorek

2 łyżki

Przygotowanie

  • Zeszklij posiekaną cebulkę na maśle. Dodaj łososia pokrojonego w paski. Dodaj wino i pozwól mu odparować.
  • Następnie dodaj pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe.
  • Następnie dodaj koncentrat i śmietankę.
  • Gotuj sos przez chwilę na wolnym ogniu i dodaj szczypiorek.
  • Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedź i wymieszaj dokładnie z kremowym sosem.
  • Podawaj na gorąco.

przepisy z tym makaronem

Tagliatelle z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

  • 60 minut

  • 5 osób

  • Łatwy

  • /

podobne przepisy

Spaghetti alla Carbonara

  • 60 minut

  • 4 osoby

  • Łatwy

  • /

Penne z dorszem

  • 60 minut

  • 4 osoby

  • Łatwy

  • /

Klasyczne spaghetti w pomidorach

  • 0 minuty

  • 4 osoby

  • Łatwy

  • /