Tagliatelle z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

  • 60 minut

  • 5 osób

  • Łatwy

Składniki

Tasiemki - Tagliatelle nr 88

500 g

tasiemki---tagliatelle-nr-88

Tuńczyk w sosie własnym

2 szt.

Pomidory suszone

100 g

Rukola

2 garści

Czosnek

1 ząbek

Oliwa extra vergine

Pieprz świeżo mielony

Świeży tymianek

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy al dente.
  2. Pomidory kroimy w małe kawałki.
  3. Makaron łączymy z pomidorami, tuńczykiem, startym czosnkiem i rukolą.
  4. Całość doprawiamy oliwą, solą i świeżo mielonym pieprzem.
  5. Gotowe danie posypujemy świeżym tymiankiem.

przepisy z tym makaronem

Tagliatelle z łososiem i szczypiorkiem

  • 0 minuty

  • 4 osoby

  • Średni

  • /

podobne przepisy

Cannelloni z polskim twarogiem i pokrzywą

  • 60 minut

  • 4 osoby

  • Średni

  • /

Spaghetti alla Carbonara

  • 60 minut

  • 4 osoby

  • Łatwy

  • /

Rurki skręcone z sosem Bolognese

  • 120 minut

  • 4 osoby

  • Trudny

  • /